neljapäev, 1. august 2013

Füüsiline puudutus - armastuse keel #5

Jõudsime küsimuseni: miks on mõnda inimest kohutav kallistada? Justkui kallistaks puud, kuid puugi tundub meeldivam. Hea kallistus on pehme, soe, täis energiat ja armastust. Kallistades puutuvad kehad kokku ning jagavad teineteisega energiat. Halvast kallistusest jääb tunne, et teisel oli justkui ükskõik. Ei jää hoolimise või armastamise tunnet. Kerkib esile mõte: „Ta vist ei tahtnud mind kallistada“. Võimalik, et need inimesed, keda on halb kallistada, lihtsalt ei oska seda. Nad ei oska rääkida viiendas armastuse keeles – füüsilise puudutuse keeles. Tegelikult võivad need inimesed ise üpris õnnetud olla, kuna neile pole õpetatud, kuidas kõneleda füüsilises keeles. Võib-olla pole neid lapsena kallistatud, paitatud, hellitatud, süles hoitud ja kui on, siis vaid minimaalselt?

Kui küsida meeste käest, mis võiks nende armastuse keeleks olla, kipuvad nad etteruttavalt vastama „füüsiline puudutus“, mõeldes selle all peamiselt seksuaalset vahekorda. Füüsiline puudutus kui armastuse väljendus hõlmab aga hoopis midagi muud. Inimestele, kelle armastuse keeleks on füüsiline puudutus, meeldivad kallistused ja massaaž. Nende jaoks on armastuse väljendus, kui neist möödudes pannakse hetkeks käsi õlale või libistatakse käega üle selja. Ühtlasi on nende jaoks oluline avalikus kohas käest kinni hoidmine.


Võib-olla olete oma lähedaste-tuttavate seas märganud inimesi, kes teile lohutuseks panevad käe õlale. Ei ütle nad lohutavaid sõnu, lihtsalt panevad hetkeks käe õlale. Inimene, kelle armastuse keel on füüsiline puudutus, otsib tavaliselt ise füüsilist kontakti. Nende „karje“ armastuse järele võib väljenduda pidevas füüsilises lähenemises. Me kõik vajame füüsilist lähedust. Inimene pole loodud siia maailma üksi eksisteerima, tal on vajadus oma kehasoojust teiste inimestega jagada. Seetõttu on füüsiline keel oluline meie kõigi jaoks, kuid mõnede inimeste jaoks veelgi olulisem. 

1 kommentaar:

  1. Ironing ironing ironing ironing ironing ironing ironing ironing ironing ironing ironing ironing
    This titanium 3d printer Ironing Ironing Ironing Ironing ironing ironing is designed to leatherman charge titanium remove the titanium aftershokz need to titanium tv apk turn titanium hammers into ironing.

    VastaKustuta