neljapäev, 25. juuli 2013

Armumine kui illusioon ja pimedus meie silmis

Me kõik seisame mingil ajahetkel igavikulise küsimuse ees: mis on armastus? Ilmselt on armastus iga inimese jaoks erinev, see on igaühe jaoks isiklik, personaalne. Pole olemas ühist definitsiooni. Küll aga on mõisted, mis seda muinasjutuliselt võimsat tunnet ümbritsevad. Armastus, armastus, armastus... küsimus on eelkõige selles, kuidas inimene aru saab, et teda armastatakse. Mis aga paneb üht inimest tundma, et teda armastatakse? Enamasti lihtsalt teadmisest ei piisa, armastust peab tundma, vaid siis on see täisväärtuslik ning annab meile jõudu, energiat, tahet tegutseda, õnnelik olla. Paneb meid liikuma.

Armumine ja armastus on mingil määral justkui üksteise kõrval seisvad mõisted, kuid nad ei ole kohe kindlasti üks ja sama. Isegi nende põhiloomus on erinev. Armumist võiks iseloomustada kui tugevat impulssi, mis tekib ühel hetkel – umbes siis, kui hormoonid sellest teada annavad. Armumine on justkui pokker, mida hormoonid vaikselt mängivad. Mõnel juhul saab mäng läbi 6 kuu pärast, mõnel juhul võib isegi kesta 2 aastat. Armumine on mäng. Elu aga algab siis, kui mäng saab läbi.

Armumine ei ole armastus esiteks juba seepärast, et armumine ei ole teadlik valik ega tahtest olenev. Ükskõik, kui väga keegi soovib kellessegi armuda, ei saa ta seda teha.

Teiseks, armumine ei saa olla tõeline armastus, kuna see ei nõua erilist pingutust. Raha, mis me kulutame kingitustele ja tundidepikkustele öistele telefonikõnedele, ei tähenda meile midagi. Vähene uni, mis on tingitud magamatusest, kuna veetsime kellegagi koos aega, ei pane meid muretsema, kuidas järgmine päev tööl või koolis hakkama saame. See pole oluline. Oluline on vaid selle ühe tähtsa inimesega koos olemine ja temale aja pühendamine. Me elame fantaasiates ja illusioonides, unustades enda arenemise. See on ilus igas muinasjutulises mõttes, kuid see ei ole armastus.

Kolmandaks, armunud inimene ei ole tõeliselt ja siiralt huvitatud teise inimese arengust ja kasvamisest. Armumine ei keskendu absoluutselt enda ja teiste arengule, vaid pigem annab meile tunde, et oleme jõudnud koju – sinna, kuhu kuulume – ega vaja enam sisemist kasvamist. Tunneme end õnne tipul ja loodame sinna ka jääda. Oleme veendunud, et meie armsam on täiuslik ja tema kohe kindlasti ei vaja mingit arengut.


See kaunis illusioonide ja õnnetunde aeg kestab 6 kuud kuni 2 aastat, nagu eelnevalt juba mainitud sai. Aeg, mil kõik tundub olevat korras ja kus tunneme end suurepäraselt. Tunneme, et meil on keegi, kes ei jäta meid kunagi ja kelleta elamine tundub justkui võimatu. Siis aga kui see põnev fantaasiarikas pokkerimäng saab läbi, tuleb silmitsi seista reaalsusega. Siis purunevad suhted ning minnakse lahku. Miks ometi, kui kõik näis nii muinasjutuline? Öeldakse, et „armastus sai otsa“ või et „kuidas ma sain nii pime olla?“. Tegelikult aga... otsa sai armumise faas. Otsa lõppes ajutine õnnetunde ja liblikate aeg. Pokker lõppeb igal juhul samamoodi, olenemata, kas mäng kestis pool aastat või kaks. Lõpus ootab meid küsimus: kas armastada või mitte? Sest armastus on valik. 

5 kommentaari:

  1. Olen nii uhke ja õnnelik, et olen siin oma tööga jagamas, DR PRINCE IDIALU. Ma lihtsalt ei suuda uskuda, et nüüd on minu endine abikaasa tõesti tagasi minu põlvili, esitades rubiini roos, mis palus mul teda tagasi võtta ja ta oli kurb ja vabandas mind lahkudes ja põhjustas mulle valu pärast abielu lahutamist eelmisel aastal. Ja kogu see ime juhtus pärast seda, kui ma tellisin kiiret 24 tundi DR PRINCE IDIALU võimas loitsu, mille ta pani mind ja mu abikaasa. Söör, ma olen täna kogu maailmas väga õnnelik naine. DR PRINCE IDIALU, sa tõesti tegid seda ... Jah .. See on ime ja igavene rõõm ja rõõm mind ja minu perekonnale täna. Ma olen nii õnnelik ja ma ei tea, kui palju teile tänulikkust ja tunnustust edasi anda söör. Ja kogu maailmale võtke temaga ühendust, kui vajate kohe kiiret abi, sest on tagatud, et ta teid aitab. Saatke talle e-kiri (princeidialu@outlook.com või helistage või küsige +1(845)731-5643)

    VastaKustuta
  2. Olen nii uhke ja õnnelik, et olen siin oma tööga jagamas, DR PRINCE IDIALU. Ma lihtsalt ei suuda uskuda, et nüüd on minu endine abikaasa tõesti tagasi minu põlvili, esitades rubiini roos, mis palus mul teda tagasi võtta ja ta oli kurb ja vabandas mind lahkudes ja põhjustas mulle valu pärast abielu lahutamist eelmisel aastal. Ja kogu see ime juhtus pärast seda, kui ma tellisin kiiret 24 tundi DR PRINCE IDIALU võimas loitsu, mille ta pani mind ja mu abikaasa. Söör, ma olen täna kogu maailmas väga õnnelik naine. DR PRINCE IDIALU, sa tõesti tegid seda ... Jah .. See on ime ja igavene rõõm ja rõõm mind ja minu perekonnale täna. Ma olen nii õnnelik ja ma ei tea, kui palju teile tänulikkust ja tunnustust edasi anda söör. Ja kogu maailmale võtke temaga ühendust, kui vajate kohe kiiret abi, sest on tagatud, et ta teid aitab. Saatke talle e-kiri (princeidialu@outlook.com või helistage või küsige +1(845)731-5643)

    VastaKustuta
  3. Olen nii uhke ja õnnelik, et olen siin oma tööga jagamas, DR PRINCE IDIALU. Ma lihtsalt ei suuda uskuda, et nüüd on minu endine abikaasa tõesti tagasi minu põlvili, esitades rubiini roos, mis palus mul teda tagasi võtta ja ta oli kurb ja vabandas mind lahkudes ja põhjustas mulle valu pärast abielu lahutamist eelmisel aastal. Ja kogu see ime juhtus pärast seda, kui ma tellisin kiiret 24 tundi DR PRINCE IDIALU võimas loitsu, mille ta pani mind ja mu abikaasa. Söör, ma olen täna kogu maailmas väga õnnelik naine. DR PRINCE IDIALU, sa tõesti tegid seda ... Jah .. See on ime ja igavene rõõm ja rõõm mind ja minu perekonnale täna. Ma olen nii õnnelik ja ma ei tea, kui palju teile tänulikkust ja tunnustust edasi anda söör. Ja kogu maailmale võtke temaga ühendust, kui vajate kohe kiiret abi, sest on tagatud, et ta teid aitab. Saatke talle e-kiri (princeidialu@outlook.com või helistage või küsige +1(845)731-5643)

    VastaKustuta
  4. I never thought that they will be a miracle on the internet until i came in contact with Priest Babaka, finally i made it with the help with his spiritual power which was recommended by a lady in baby center he help before, i never believe it was real until i confirm it now because i have tried so many things to make sure i get pregnant but no luck, immediately i contact him. he did some spiritual prayers and send me a medicine which i took, i got pregnant three weeks after, and i now have a son to show. thank you so much priest and i recommend Priest Babaka for everyone out there that is willing to have a child of her own out there. contact him for help too he is real and powerful, i have confirmed it, contact him on email: babaka.wolf@gmail.com or Facebook at priest.babaka



    I never thought that they will be a miracle on the internet until i came in contact with Priest Babaka, finally i made it with the help with his spiritual power which was recommended by a lady in baby center he help before, i never believe it was real until i confirm it now because i have tried so many things to make sure i get pregnant but no luck, immediately i contact him. he did some spiritual prayers and send me a medicine which i took, i got pregnant three weeks after, and i now have a son to show. thank you so much priest and i recommend Priest Babaka for everyone out there that is willing to have a child of her own out there. contact him for help too he is real and powerful, i have confirmed it, contact him on email: babaka.wolf@gmail.com or Facebook at priest.babaka

    VastaKustuta
  5. I want to use this means to let the world know that all hope is not lost Getting pregnant after having tubes clamped and burned, I know IVF and Reversal could help but the cost is way too high, i couldn't afford it either and i so desire to add another baby to my family been trying for 5 years, not until i came across Priest Babaka, who cast a pregnancy/Fertility spell for me and i use his herbal remedy/medication and i got pregnant. l hope that women out there who are going through the same fears and worries l went through in GETTING PREGNANT , will find your contact as i drop it here on this site, and solution will come to them as they contact you. Thank you and God bless you to reach him email via: babaka.wolf@gmail.com or Facebook at priest.babaka


    I want to use this means to let the world know that all hope is not lost Getting pregnant after having tubes clamped and burned, I know IVF and Reversal could help but the cost is way too high, i couldn't afford it either and i so desire to add another baby to my family been trying for 5 years, not until i came across Priest Babaka, who cast a pregnancy/Fertility spell for me and i use his herbal remedy/medication and i got pregnant. l hope that women out there who are going through the same fears and worries l went through in GETTING PREGNANT , will find your contact as i drop it here on this site, and solution will come to them as they contact you. Thank you and God bless you to reach him email via: babaka.wolf@gmail.com or Facebook at priest.babaka

    VastaKustuta