laupäev, 24. august 2013

Mehed, tunnustage oma armastatut!

Üldiselt kipuvad inimesed oma „karjet“ armastuse järele väljendama enda armastuse keeles. Võib-olla on teie jaoks tuttavad sellised laused nagu: „Sa ei ütle mulle kunagi midagi ilusat“ või „Sa kunagi ei märka, et ma olen juuksuris käinud“ või „Sa võiksid tihedamini öelda, et armastad mind“ või „Sa teed mind pidevalt oma sõprade ees maha“ või „Sa ei ütle kunagi, kui oluline ja sinu jaoks olen“. Ilmselt on sellise inimese armastuse keeleks tunnustussõnad. See on tema karje armastuse järele. Ta ei taha niisama viriseda ja näägelda, et te tema jaoks olemas ei ole. Ta lihtsalt reaalselt ei tunne, et te teda armastate. Samas, võib-olla ta ise teeb pidevalt komplimente, on teile sõnadega toeks, turgutab teid verbaalselt – ka see on märk, et tema armastuse keeleks võib olla tunnustussõnad.

Aga mis saab siis, kui te ei ole just eriline sõnamees ja tunnete, et rääkimine pole teie jaoks? Veelgi enam, teie vanemad ei kasutanud omavahel ega teiega suhtlemisel lahkeid, julgustavaid ja armastavaid sõnu. Komplimentide tegemine, verbaalne julgustamine ja toetamine võivad teile isegi ebamugavust valmistada. Ei tasu järele anda mõttele, et võib-olla te ei peakski olema koos naisega, kelle armastuse keel on tunnustussõnad ja teie ei oska selles keeles kohe üldse kõneleda. Õnneks on armastuse keeled õpitavad.

Esimene asi, ilmselt ka kõige lihtsam, kasutage võimalikult palju viisakussõnu: aitäh, palun, võta heaks, kõike head jne. Soovituslik on kasutada viisakussõnu mitte ainult oma armastatuga suhtlemisel, vaid ka teiste inimestega. Mida rohkem neid sõnu kasutate, seda enam saab see osa teie suhtlusest ning varsti ütlete neid asju juba automaatselt. Teiseks, võib-olla tuleks pidada märkmikku, millesse kogute erinevaid tunnustussõnu. Alati, kui loete mõnda artiklit, raamatut, ajalehte, püüdke välja noppida erinevaid võimalusi ja viise, kuidas komplimente teha. Mille suhtes neid teha ja milliste sõnadega. Ettevaatust, ei tasu ülistavaks minna. Kellelegi ei võta tõsiselt inimesi, kes kõigile meeldida tahavad. Pealegi, kompliment peab olema siiras. Samuti on julgustavate sõnadega. Kui te tõesti ja siiralt usute, et teie naine saab hakkama nende asjadega, mis ta plaanib ette võtta (uus töökoht; millegi loomingulisega tegelemine jne), siis julgustage teda neid tegema. Tähtis on, et te ise usute temasse. Kolmandaks, kui te soovite, et naine teid milleski aitaks (auto pesemine, pesu pesemine, nööpide õmblemine), siis paluge tal seda teha. Nõudmiste esitamine vaid rikub suhet ja naisele, kelle armastuse keeleks on tunnustussõnad, mõjuvad nõudmised laastavalt nagu ka solvangud. Tunduvalt rohkem soovib ta teie jaoks olemas olla ja teie heaks midagi teha, kui te ütlete: „Ma hindaksin/mulle väga meeldiks/minu jaoks on oluline, kui sa...“

Niisiis, kui teie armastatu armastuse keeleks on tunnustussõnad, siis siin on teile mõned toredad vihjed ja näpunäited, kuidas panna ta end tundma, et teda tõeliselt armastate: 
  •      Ärge öelge lihtsalt „Sa näed kena välja.“ Öelge, „See värv on sinu seljas kena“ või „Mulle meeldib, kui su juuksed nii seatud on“. Tehke kompliment ühe nädala jooksul iga päev erinev kompliment.
  •     Mainige midagi spetsiifilist selle kohta, mis on seotud sellega, kes ta on. Näiteks „Ma naudin jalutuskäike koos sinuga. Sa alati viid tähelepanu erilistele asjadele“ või „Ma tahtsin sulle öelda, et mulle tõesti meeldis viis, kuidas sa selle vanaprouaga bussipeatuses rääkisid.“
  •     Viige omavahelised vestlused unistuste ja soovide teemale. Lase tal väljendada, mis on tema peidus olevad unistused ja julgusta teda tegema esimesi väikseid samme, et need unistused täide läheksid.
  •     Otsi erinevaid tsitaate ning kirjuta iga päev üks neist märkmepaberile ja jäta kuhugi, kust ta selle leiab. Tsitaadid peaksid väljendama seda, mida sa tema vastu tunned.
  •     Tee talle plaat, mida ta saab kuulata autoga sõites, tööl ja kodus üksi viibides. Plaadil võib olla erinevaid laule, lugusid ja luuletusi, mis talle meeldivad. Selgitavalt võid ka juurde lisada, kuidas on iga asi seal plaadil temaga seotud.
  •     Õpi, kuidas öelda „Ma armastan sind“ erinevates keeltes (siin on mõeldud võõrkeeli – inglise, prantsuse, hispaania jne).
  •     Täna teda asjade eest, mida ta rutiinselt teeb ja ilmselt isegi ei oota, et talle nende asjade eest midagi head öeldakse.
  •     Mõtle igale viimase aja probleemile/tülile/arusaamatusele ning püüa asjad selgeks rääkida. (Võib olla abiks, kui alustate sõnadega „Ma olin mõnevõrra tõbras, et...“
  •     Kui ta on tööl, saada talle ergutav ja julgustav sõnm või e-mail, eriti, kui tead, et tal on raske päev. 
Võib-olla mõni neist soovitustest kõlab teie jaoks kummalisena. Võimalik, et just nii see ongi. Aga teie tunnete oma armastatut ning seetõttu on just teil kõige parem võimalus leida oma viis, kuidas teda kõige efektiivsemalt tunnustada. Need näpunäited on vaid selleks, et panna teie enda fantaasia tööle erinevates suunades. Need on lihtsalt väke osa näidetest, mida võib teha. Siiski, mõni neist näidetest on väga eriline ja pea igaüks oleks liigutatud, kui tema jaoks midagi sellist tehakse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar